dexyflex.ro
www.dexyflex.ro

Clientii nostri se intorc, furtunurile noastre nu

DexyFlex®‎

AcasaBlogFurtunuri din silicon – Avantaje si caracteristici

Furtunuri din silicon – Avantaje si caracteristici

Pe piata moderna a elastomerilor, utilizatorii au un numar mare de variante pentru alegerea furtunurilor. Totusi, cantitatea numerica poate, adeseori, sa provoace confuzie in privinta carui tip de cauciuc,silicon sau polimer este cel mai potrivit pentru o anumita aplicatie. Proprietati precum rezistenta la temperatura, compresie, forta de rupere si alungire influenteaza alegerea furtunului potrivit.

 

Furtunurile din silicon sunt alegeri excelente pentru transportul lichidelor in medicina, industria farmaceutica ,biotehnologie si industria alimentara. Siliconul este unul dintre cei mai flexibili elastomeri, multumita domeniului de temperatura extins in care functioneaza, biocompatibilitatii, rezistentei dielectrice ridicate si capacitatii de a fi pigmentat in aproape orice culoare.Pentru aceste motive si mai mult decat atat, folosirea furtunurilor siliconice continua sa se extinda in domenii care in mod traditional utilizeaza materiale ca PVC, poliuretan sau cauciuc natural, care necesita intarire.  

 

Aici este cea mai importanta parte a motivelor pentru care , in zilele noastre, multi ingineri opteaza pentru un furtun din silicon in locul altor tipuri de furtune:

 

Temperatura

 

Siliconul este asociat in principal cu rezistenta excelenta la temperaturi vascoase.Pentru acest motiv , furtunurile din silicon sunt alegerea ideala daca aplicatia necesita rezistenta la temperaturi extreme. 

 

Furtunurile din silicon of DexyFlex isi pastreaza proprietatile intr-un domeniu de temperatura mult mai larg, ramanand flexibile la temperaturi scazute pana la -50⁰C si ridicate pana la + 250⁰С. Sunt mult mai putin susceptibile la uzura decat cauciucurile organice. Cu timpul, expunerea prelungita la temperaturi ridicate provoaca intarirea si chiar spargerea furtunurilor din cauciuc organic.

 

Furtunurile din silicon rezista, pentru o perioada scurta de timp ,pana la 270 ° C,ceea ce in majoritatea cazurilor este suficient pentru utilizarea in multe aplicatii la temperaturi ridicate.

 

Adaptabilitate la mediul inconjurator

 

Furtunul din silicon of DexyFlex - VITRYL are o excelenta rezistenta la conditiile de mediu, facandu-l un material ideal pentru aplicatii in exterior. Siliconul poate suporta ozonul si razele ultraviolete, permitand materialului sa pastreze proprietatile originale si sa previna degradarea.De asemenea, siliconul are o excelenta rezistenta la intemperii: ploaie, ninsoare,zapada si inghet.

  

Siguranta transportului alimentelor

 

Siliconul este un polimer inert, ceea ce inseamna ca este preponderent nereactiv.Aceasta il face un elastomer potrivit pentru utilizarea in industria alimentara neavand efect asupra produselor vehiculate.De la masini de muls la furtunuri pentru bauturi, siliconul este folosid pe scara larga in intreaga lume. Furtunurile din silicon sunt in accord cu standardele agreate de FDA, BfR si WRAS, ceea ce certifica faptul ca, in contact cu alimente sau bauturi, nu cauzeaza nici o contaminare.  

 

Siliconul poate fi sterilizat in toate modurile standard, inclusiv cu abur, oxid de etilena sau radiatii gamma. Deoarece tuburile din silicon sunt foarte flexibile , ele sunt ideale pentru transportul lichidelor, la pompare sau umplere peristaltica. Siliconul poate fi extrudat intr-o larga varietate de profiluri/configuratii, permitand adaptarea sa, practic, la orice aplicatie.

VITRYL - furtun de silicon

 

Material: silicon

Culoare: silicon transparent

Caracteristici: Furtun silicon fara intariri: conformitate- DIN ISO 3302-1 E2; 60 +/- 5 Shore; KTW, WRAS conforme;

Utilizare: Furtun monostrat silicon pentru transportul lichidelor in industria alimentara ca solutii apoase, inclusiv acizi si baze

Sectoarele de aplicare: (echipamente precum non-invaziva) in industria alimentara, medicina, laboratoare, anumite tipuri de pompe peristaltice

Avantaje: silicon, care este fabricat din extrem de flexibile și rezistente la temperaturi ridicate de pana la + 240 ° C si rezistent la cicluri repetate de sterilizare .Vitryl pot utiliza la temperaturi scazute si este foarte potrivit pentru transportul de produse alimentare si lichidelor

Interval de temperatura: - 50 ° pana la + 200 ° C

 

Vom accepta cereri pentru diferite dimensiuni de furtunuri de siliconShare:
Print
Nici o opinie